Френч прес кава – покрокова інструкція
Френч прес – це один із найпростіших способів заварювання кави.
Усього за 4 хвилини можна отримати відмінний кухоль кави. Для того, щоб досягти максимальної якості напою, потрібно знати кілька важливих деталей.
Тип кави для Френч Прес
Для приготування підходить кава будь-якого ступеня обсмажування.
“Для фільтру” – кава світлого обсмажування дозволить отримати фруктовий смак
“Для еспресо” – підійде тим, кому хочеться відчути “звичний смак кави”
Помел кави для Френч Пресс
В ідеалі використовувати свіжомелену каву. Для цього зручно користуватися ручною кавомолкою. Роторна не підходить, тому що не дає рівномірності частинок. У результаті частина кави перевариться і буде надто гіркою. А частина – недовариться.
Для даного рецепту, крупність помелу на дотик має бути як цукор.
Якщо використовується мелена кава, куплена у обжарювачів – вона зберігає смак протягом 7-10 днів після того, як її подрібнили.
Вода для заварювання
Саме вода здійснює всю роботу під час заварювання. Вона має бути гарною за мінеральним складом. Це допоможе “витягати” з кави потрібні елементи.
Найпростіше використовувати воду “Моршинська” або схожу за складом.
Френч прес кава –рецепт
1. Засипаємо мелену каву у френч прес (на дотик як цукор). На 100 мл води потрібно 6 грам кави. Або рахуйте за пропорцією 1:16. В двох чайних ложках з гіркою – 7 грам кави.
2. Заливаємо окропом і вмикаємо таймер на 4 хвилини.
3. Як тільки таймер завершив відлік – збиваємо кавову кірку ложкою. Не перемішуємо, а просто продавлюємо її вниз. Після чого – знімаємо пінку. На відміну від еспресо або джезви – тут бульбашки вуглекислого газу псують смак кави.
4. Вставляємо сито для фільтрації і розливаємо готову каву. У напої залишаються дрібні частки кави, які заварюються. Так що таку каву треба пити одразу. Якщо залити його в термос – він перевариться.
Якщо хочеться відчути смак, який був вказаний на упаковці – пити каву краще з 8-10 хвилини після контакту з водою. Він краще проявляється у міру охолодження.
Кава приготована у френч прес дозволяє отримати найстабільніший результат, головне слідувати рецепту.