Статті про каву

  • Кава в Chemex – Рецепт 36-600

    Кава в Chemex – Рецепт 36-600

    Кава в Chemex – це не тільки задоволення від смаку, але й естетики під час заварювання. Тому, щоб не зіпсувати це складним рецептом, я розробив найбільш простий та надійний метод.

  • Fellow Stagg EKG – огляд

    Fellow Stagg EKG – огляд

    Чайник який обирають чемпіони – Fellow Stagg EKG Про цей чайник можна розповісти багато всього, але найважливіше – це надвисокий контроль вливання та неперевершена ергономіка. Якщо ці речі для вас важливі – альтернатив немає.

  • Як заварювати дорогу каву – Пуровер

    Як заварювати дорогу каву – Пуровер

    Є багато підходів до заварювання пуроверу і всі вони можуть працювати. Але сьогодні розберемо один великий нюанс, який робить зі “звичайної кави” – унікальну.

  • Коста-Ріка Ла Канделілла – рецепт

    Коста-Ріка Ла Канделілла – рецепт

    Це вперше, коли під час зйомки, каву не вийшло заварити в кадрі з першого дубля. Зазвичай, все вариться ідеально, смачно, в баланс. І це не дивно, бо Коста-Ріка митої обробки, а ще й варіації “Typica” – дуже рідкісний гість. І до неї треба трохи звикнути.

  • Колумбія Сан Себастіан – Рецепт та огляд кави

    Колумбія Сан Себастіан – Рецепт та огляд кави

    Якщо хочеться фруктової, базової кави з доволі великою щільністю – Колумбії Сан Себастіан вартий уваги.

  • Гондурас Мачадо Фемелі – Рецепт кави

    Гондурас Мачадо Фемелі – Рецепт кави

    Цей лот кави підходить на кожен день, саме тому його називають “базовим”. Втім, цікаві смаки в ньому все ж можна відчути.

  • Огляд кавомолки Baratza Encore

    Огляд кавомолки Baratza Encore

    Кавомолка Baratza Encore зазвичай має приставку “базова”. Але що мають на увазі, кажучи “базова”? Електрична кавомолка – це завжди зручно. А особливо, коли необхідно подрібнювати велику кількість кави чи робити це часто. Але ринок переповнений безліччю моделей, що робить процес вибору м’яко кажучи не простим. 

  • Мексика Сьєрра-Мікстека – Рецепт і огляд

    Мексика Сьєрра-Мікстека – Рецепт і огляд

    Цю каву звикли називати “робочка”. Але що означає цей термін? В першу чергу, це про базовий смак, який не набридає та підійде кожному, хто її спробує. І це робить її ідеальним варіантом для батч брю (фільтр кави) в кав’ярні.

  • Руанда Саке Інторе – Рецепти і огляд

    Руанда Саке Інторе – Рецепти і огляд

    Сьогодні одразу декілька рецептів однієї базової, але доволі цікавої кави. Руанда митої обробки. Ця кава доступна в обсмажках і для фільтру і для еспресо, але сьогодні розглянемо фільтр. Більше про саме зерно можна дізнатися на сторінці продукту, а тут буде саме досвід використання та певні поради.

  • Рефрактометр для кави – DiFluid R2 Extract

    Рефрактометр для кави – DiFluid R2 Extract

    Навіщо потрібен рефрактометр Навіть дорога кава не зварить себе сама. В результаті, можна отримати смак, від якого ви не будете отримувати задоволення.