20 Червня, 2022
adminhq

Кава зі смаком кави – огляд Royal Blend

В асортименті Radiokava є дещо секретне, що побачить далеко не кожен відвідувач сайту. Про цю каву не публікують дописи в Instagram, однак вона має чи не найбільший попит.

Можливо ви також помітили, що сучасна кава втратила смак… кави? Можливо, в неї немає того аромату, до якого ви звикли. Або насиченості і інтенсивності. Або смак занадто “простий”.

В каві, про яку піде мова, є все, що хочуть від кави. І називається вона – Royal Blend (Роял Бленд). Це суміш арабіки з робустою (80% арабіки). Саме присутність робусти дає м’який смак, високу щільність та додає насиченості.

І саме через робусту, цю каву не знайти на сайті. Тільки в гуртовому прайсі, який можна відкрити відвідавши сторінку “опт”.

Втім, позначка “комерція” ще не значить, що ця кава не підійде поціновувачам, які звикли до рівня Спешелті. Навпаки, таку каву необхідно пити. Це кава на кожен день, яка підійде для всіх.

Але найбільш приємна частина – це універсальність і простота заварювання. З неї легко працювати, бо вона “вариться сама”. Якщо моносорт в еспресо треба прискіпливо налаштовувати, то цю каву можна сміливо заварювати навіть без ваг. При цьому вона не буде ні кислою, ні гіркою.

Це робить її ідеальною для кав’ярень. Тому що навіть бариста без великого досвіду зможе зварити якісний напій. А якщо враховувати, що більшість напоїв п’ють з молоком, варіант один з найкращих.

Чи підходить вона для заварювання вдома?

Так. Я здивувався, коли заварив її в гейзерній кавоварці під час підготовки до зйомки епізоду про Bialetti Brikka. Кава була м’якою, збалансованою у смаку та з чітким смаком горіхів та шоколаду. Її дуже легко пити. Звичайно, цукор в неї додавати не треба, бо смак вже “готовий до вживання”.

Наступного разу, я вирішив використати її для зйомки епізоду про крапельну кавоварку. І вона знов здивувала. Тут я вже брав пропорцію 1:12.5, що близько до “американо”, замість “стандартних” 1:16.

Тобто, на 400 грам води, я брав 30 грам кави. Пригостивши обсмажчика і людей, присутніх на обсмажці в той день, всі питали “о, а що це?”. І ніхто не вилив її чи не допив. Бо таку каву дійсно легко пити. В крапельній кавоварці відкрилась легка кислуватість та доволі сильна солодкість.

Це не були якість фрукти або ягоди, вона доволі проста у смаку. Однак, за рахунок робусти, щільність стала оксамитовою, що зустрічається і високо цінується в дорогій, якісній спешелті каві.

І, нарешті, турка. Це той метод заварювання, кава по-східному, в якому я хотів спробувати саме цей бленд. Бо саме в ній я заварював каву на початку свого “кавового шляху” і добре пам’ятаю, якою кава має бути.

Тут вона теж не підвела. Заварювати її було легко, а смак був багатогранний. Спочатку, пінка була доволі інтенсивною. А потім, зустрічає насиченість, яку очікуєш від джезви. Можна відчути ту саму солодкість і легку фруктовість, яка була в крапельній кавоварці. При цьому, обсмажчик зазначив на пачці дескриптори “горіхи, шоколад, апельсин”.

У всіх методах заварювання була відсутня гіркота або смаки спецій, які підійдуть далеко не кожному. А також, на зернах не було слідів масел. Що значить, це не “темна” обсмажка, яка швидко псується за рахунок окислення. Але така, в якій немає насиченої кислуватості. Тобто, для тих, хто шукає “каву без кислинки” на кожен день – це те, що варто спробувати.

Автор: В’ячеслав Дружинін (“coffee blog”)

0
Кошик порожній!

Схоже ви ще не додали жодного товару.

Переглянути продукти