9 Квітня, 2021
adminhq

Історія створення Hario V60

История создания Hario V60История создания Hario V60

Найвідоміший пуровер у світі – вирва Hario V60. Як і коли вона народилася? Історія створення Hario V60.

Початок

У 1921 році в Токіо була заснована компанія Shibata Works, попередницею компанії HARIO Co., Ltd. Вона займалася виробництвом та продажем лабораторного посуду зі скла. Заснував її вчений Хірому Сібат.

На додаток до виробництва мензурок, колб, чашок Петрі за брендом Hiromu, Shibata Works розпочала дослідження в галузі плавлення скла.

У чому і досягла успіху, отримавши «HARIO Glass», скло найвищого ступеня твердості. Сталося це 1949 року.

Слово hario перекладається просто – “король скла”.

История создания Hario V60. Фабрика Shibata Works.
Фабрика Shibata Works.

Наступні 10 років компанія була зайнята розширенням та модернізацією своїх фабрик. Попит на продукцію з нового скла значно перевищував наявні потужності.

Так би все йшлося, якби не бажання компанії розширити ринки збуту. Будь-який сектор ринку, де використовувалося скло, мав бути готовим до візиту працьовитих японських підприємців.

1960

HARIO зайшов на ринок скляного посуду і спробував створити кавоварку, що не поступається пуроверу від Chemex, за рахунок використання технології термостійкого скла, що ними добре відпрацьована.

На початку це були спроби заварити каву за допомогою конусоподібних вирв для лабораторного використання, які знаходилися у випробувальному залі компанії.

До виробництва справа так і не дійшла.

1980

HARIO випустила пуровер із дротяним каркасом на який встановлювався паперовий фільтр, але він не мав успіху.

Історія створення Hario V60 продовжилася.

История создания Hario V60. Пуровер ранней модели.
Пуровер ранньої моделі.

2004

Через двадцять чотири роки в HARIO знову повернулися до розробки. І що вони помітили? Ребра вирви пуровера розташовувалися прямо вертикально. Це призводило до того, що папір щільно прилягав до стінки вирви між сусідніми ребрами, що ускладнювало насичення напою повітрям. У Hario виявили, що це знижує ефективність екстракції.

Щоб створити шлях для повітря, Hario додали вигин у формі ребра, а також зробили один великий отвір в нижній частині. Це призвело до появи пуровера, що дозволяє заварювати каву різними рецептами.

Кут сходження стінок вирви був 60 градусів – так народився найвідоміший пуровер у світі, Hario V60.

2010

Додатковий імпульс популярності був отриманий на World Brewers Cup 2012, який був виграний з використанням Hario V60.

Після цього, у наступні 9 років на вирві V60 було виграно ще п’ять(!) чемпіонатів.

Сьогодні вирва Hario V60 використовується багатьма баристами та любителями кави на світових кавових змаганнях або в кав’ярнях.

Чимало людей використовують її як домашню кавоварку, за допомогою якої вони можуть отримати улюблений смак кави.

0
Кошик порожній!

Схоже ви ще не додали жодного товару.

Переглянути продукти