15 Серпня, 2023
adminhq

Гондурас Мачадо Фемелі – Рецепт кави

Цей лот кави підходить на кожен день, саме тому його називають “базовим”. Втім, цікаві смаки в ньому все ж можна відчути.

Для загального розуміння, що любить ця кава, в першу чергу згадуємо про обробку, вона тут – мита. Але найголовніше в даному випадку – оцінка Q. Вона в цієї кави 84 бали. Це значить, заварювати її краще не в “легкість”, а в насиченість.

Якщо говорити в цифрах, то екстракція 19% та вище – буде ідеальною. Так ми отримаємо найкращий баланс та щільність.

Заварювання методом Осмотік Флоу:

Техніка вливання стандартна. Робимо змочування, з 30 секунди до 60 – вливаємо воду пульсами, а потім вливаємо статично до кінця.

Цей метод дозволяє отримувати доволі стабільний час заварювання та уникнути надмірно довгого контакту з водою.

Так виглядає вливання:

Кількість кави: 14 грамів (помел 19 кліків на Comandante, що дорівнює 590 мікрон. Цукор ~660, тому менше аніж цукор. Але регулюйте за смаком, щоб кава була доволі щільна).

Вода: 220 грамів, 95 градусів (осмос з мінералізацією, або з автомату BWT). Використовуємо велику температуру, щоб зробити потік води крізь каву швидшим. Так вона буде менше “чіплятись” та забезпечить швидку екстракцію і час заварювання.

Час заварювання в моєму випадку вийшов 2:12. З фільтрами Cafec ABACA для більшої швидкості і стабільності.

З цією кавою дуже легко працювати, але варто пам’ятати, що вона любить щільність. В цьому випадку ми ще маємо високу концентрацію, адже використовували пропорцію 1:15.7 замість стандартних 1:16.67.

Головне, намагатись заварювати її швидко, до 3 хвилин. Для цього, краще використовувати або Osmotic Flow, або меншу кількість вливань (поділити воду на 3 порції включно зі змочуванням, а не більше).

Але можна використовувати і рецепт з відео, він теж працює:

0
Кошик порожній!

Схоже ви ще не додали жодного товару.

Переглянути продукти