Колумбія Сан Себастіан – Рецепт та огляд кави
Якщо хочеться фруктової, базової кави з доволі великою щільністю – Колумбії Сан Себастіан вартий уваги.
Звісно, не дуже то й базова, але безліч делікатних смаків в ній також не знайти. Тобто це така кава, яку можна без проблем пити кожен день, навіть з десертами (і вони до неї підійдуть ідеально).
Профіль чашки – здебільшого солодка, фруктова, але чиста. Є щільне тіло яке нагадує грушу, але “типового смаку Колумбії” тут немає. Смак доволі м’який та збалансований. Кислотність лагідна, та лише доповнює солодкість. А от гіркуватість – мінімальна.
Це кава митої обробки, яка має оцінку Q 85, що говорить про чистоту смаку. Зазвичай, все що вище 85 – надійно смачна кава без сюрпризів.
Як заварювати
По заварюванню – все просто. Помел можна брати як цукор, або менше, якщо доза 15 г на 250 г води.
При такому помелі, воду брати 88°С. Технічно, помел 20-22 кліка на кавомолці Comandante C40.
Техніка вливання – Осмотік Флоу. Змочили каву, зробили пульси з 30 по 60 секунду та вливаємо в центр до кінця. Час заварювання 2:20-2:30.
Але можна сміливо заварювати і в крапельній кавоварці. Помел налаштовується за смаком і кава дозволяє мати доволі широкий діапазон. За рахунок відсутності дефектів смаку, можна робити напій як щільним та насиченим, зменшуючи помел, так і доволі чистим. Хоча, щільність все одно буде відносно високою та тактильно нагадувати грушу.
Якщо хочеться зробити каву більш чистою – краще заварювати велику дозу (30 грамів та більше), щоб мати змогу збільшити крупність помелу.
Технічно, екстракція при 88°С та 20-22 кліках була 18.57%, а TDS – 1.29%.
Це така кава, яку як не заварюй – буде смачно.
І альтернативний рецепт в AeroPress: