Коста-Ріка Ла Канделілла – рецепт
Це вперше, коли під час зйомки, каву не вийшло заварити в кадрі з першого дубля. Зазвичай, все вариться ідеально, смачно, в баланс. І це не дивно, бо Коста-Ріка митої обробки, а ще й варіації “Typica” – дуже рідкісний гість. І до неї треба трохи звикнути.
За смаком все просто – Ожина, Персик, Бергамот. Але є одне але: це – делікатні смаки. І якщо заварювати каву у високу екстракцію, їх неможливо буде розпізнати. Тому це кава стане ідеальною для поціновувачів “чайного тіла” та легкості. При +32 на вулиці – те, що треба.
Як заварювати
Головне – брати великий помел. Щоб отримати чисту чашку та доволі низьку екстракцію. Але в моєму варіанті, найкращими були наступні налаштування:
рецепт “14-220”
14 г кави, помел 24 кліка на Comandante C40 (720 мікрон)
220 г води температурою 84°C (так, низька, це не друкарська помилка).
Час заварювання: 2:00
Вливаємо 80 г води. На 30 секунді додаємо до 150 г. І на 1:00 – до 220 г
Фільтри використовував Cafec ABACA (щоб мати високу швидкість та стабільність).
Орієнтуватись в налаштуванні помелу треба на чистоту. Якщо тіло занадто “текстурне”, а не чисте – можна сміливо збільшувати. А температуру беремо низьку, щоб вода протікала більш спокійно та встигла витягнути все смачненьке.
Осмотік Флоу
Як завжди, 15 г кави. Помел той самий, 24 кліка.
250 г води 84°С (можна 230-240 якщо хочеться більшу щільність)
Час заварювання: ~2:30
Каву бажано споживати трохи охолодженою, ми ж не дракони. Так відчуємо більше смаків та насолоди.
Незважаючи на те, що при таких налаштуваннях, TDS дорівнював 1.15% (що доволі низько, зазвичай це 1.35-1.5%) – для цієї кави спрацювало ідеально.
І якщо раптом пропустили огляд: