Cafec Deep 27 – рецепти кави – 6, 10, 15, 20 грамів
Як заварювати каву в Cafec Deep 27. Ці рецепти розроблені для заварювання саме в Deep 27 для 6, 10, 15 та 20 грамів кави. При зміні дози – немає необхідності змінювати крупність помелу.
Найбільша фішечка пуровера Cafec Deep 27 – простота заварювання та унікальний смак. Щодо простоти – більшість вливань будуть робитись в центр. А у смаку завжди буде іскриста кислинка та довгий, потужний післясмак.
Для заварювання ми будемо використовувати оригінальні фільтри ABACA+ від Cafec, але якщо в даний момент їх немає – можна використати звичайні V60 розміром 02.
Помел кави
Ми будемо орієнтуватись на те, щоб кава мала доволі щільний післясмак та тіло. Тому зменшуємо, поки не отримаємо його. Але ось приблизні налаштування (діапазон) з яким можна працювати з кавомолками:
Comandante c40: 18 – 22 кліка
Kinu m47: 2.5 – 3.2 (два оберти і 5 номерів – три оберти і 2 номери)
1Zpresso Q2 Air – 1.5 – 2.2 (Один оберт з нуля і 5 номерів. Нуль десь на номері 3 зазвичай)
В цілому, помел як цукор і менше.
Що об’єднує рецепти і як їх налаштувати
Єдине, що треба змінювати – це крупність помелу. Самі вливання залишаються незмінними. Як і температура води, яка завжди 90°С.
Швидкість вливання має бути середньою (4-9 грамів на секунду) і якомога ближче до пуровера (не піднімаємо чайник високо).
Також, після заварювання, у всіх рецептах треба дати каві стекти повністю. З моменту коли потік перетворився на краплі, дайте хвилину, щоб кава повністю стекла. Цей секретний крок зробить післясмак неймовірним і об’ємним.
Я намагався зробити рецепти якомога простіше, щоб їх було легше запам’ятати. Але щоб було ще легше, я запам’ятовую вливання без нуля. Тобто, 3, 8, 16, 25 замість 30, 80, 160, 250.
Рецепт 6-100
Для 6 грамів кави ми використовуємо 5 вливань по 20 грамів.
- 1 вливання – 20 грамів (по спіралі)
- 2 вливання – з 30 секунди – до 40 грамів (в центр)
- 3 вливання – коли попереднє стече – до 60 грамів (в центр)
- 4 вливання – коли попереднє стече – до 80 грамів (в центр)
- 5 вливання – коли попереднє стече – до 100 грамів (в центр)
Кава має заваритись приблизно за 2 хвилини. Але не забудьте, що ми даємо ще хвилину на те, щоб останні краплі опинились в сервері / чашці.
Рецепт 10-160
Це мій фаворит, оскільки працює ідеально. Також маємо 5 вливань. Перші 4 по 30 грамів (так, щоб легше запам’ятовувалось).
- 1 вливання – 30 грамів (по спіралі)
- 2 вливання – з 30 секунди – до 60 грамів (в центр)
- 3 вливання – коли попереднє стече – до 90 грамів (в центр)
- 4 вливання – коли попереднє стече – до 120 грамів (в центр)
- 5 вливання – коли попереднє стече – до 160 грамів (в центр)
Кава має заваритись приблизно за 2 хвилини. Але не забудьте, що ми даємо ще хвилину на те, щоб останні краплі опинились в сервері / чашці.
Рецепт 15-250
Цей рецепт вже має 4 вливання та друге вливання теж робиться по спіралі. Саме цей рецепт я використовував на Чемпіонаті Cafec Brewers Cup (через те, що необхідно було видати щонайменше 150 грамів готового напою). І Артему вдалось пройти з ним у півфінал.
- 1 вливання – 30 грамів (по спіралі)
- 2 вливання – з 30 секунди – до 80 грамів (спіраль з переходом в центр)
- 3 вливання – коли попереднє стече – до 160 грамів (в центр)
- 4 вливання – коли попереднє стече – до 250 грамів (в центр)
Кава має заваритись приблизно за 2:20 (для кавомолки 1zpresso q2 air – 3:20). Але не забудьте, що ми даємо ще хвилину на те, щоб останні краплі опинились в сервері / чашці.
Рецепт 20-300
Тут все ще простіше. Жодних секунд не використовуємо, орієнтуємось виключно на те, коли кава стече після попереднього вливання. Інша назва рецепту – 3х100. І він, до речі, підходить і для інших пуроверів.
- 1 вливання – 100 грамів (по спіралі з переходом в центр)
- 2 вливання – коли попереднє стече – до 200 грамів (в центр)
- 3 вливання – коли попереднє стече – до 300 грамів (в центр)
Підсумки
Не дивлячись на те, що кавоварка здається маленькою, діапазон кави який в ній можна заварити доволі величезний. І на даний момент це найбільш ідеальна кавоварка для маленьких порцій. І вже точна найпростіша з точки зору вливань, бо техніка не буде мати надвеликого значення.
Техніка вливання (англійською)